Biologische yoga kleding van Yoganic

YOGANIC, BIOLOGISCHE YOGA KLEDING

In september 2014 hebben wij Yoganic, een nieuw merk biologisch yogakleding geïntroduceert. De Yoganic yoga kleding is van organisch katoen of bamboe materialen gemaakt en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. De kledinglijn bestaat uit yogabroeken, yogashirts en vesten voor zowel heren als dames. Alle katoenen yogakleding is GOTS (Global Organic Textile Standards) gecertificeerd en alle bamboe yogakleding is UNFC (Union of Natural Fiber Certification) gecertificeerd.

YOGA KLEDING

BEKIJK HIER HET VOLLEDIG ASSORTIMENT: YOGA KLEDING

Waarom biologische yogakleding?

yoga shirt

yoga shirt wit

Wij hebben bij de keuze van een eigen yoga lijn voor duurzame kleding gekozen om zo nog meer uit te dragen waar wij voor staan. Patipada is namelijk zeer geïnteresseerd in de Boeddhistische psychologie en dat nemen wij ook zoveel mogelijk mee in ons handelen.

Met het dragen van Yoganic kleding bescherm je de natuur tegen het gebruik van gifstoffen, pesticiden en genetisch gemanipuleerde zaden.

Met de keuze van biologische yogakleding in plaats van yoga kleding gemaakt van andere materialen hopen wij ook dat wij bewustwording ook bij andere mensen steeds groter kunnen maken.

 

Yoga top

yoga top

zwarte yoga top

zwarte yoga top

Tijdloos en toch Stijlvol

De Yoganic yogakleding is stijlvol en tijdloos. Biologisch betekent dus niet grijze wollen sokken. Veel van de Yoganic yogabroeken en yogashirts zijn nu zwart, wit, bruin of groen van kleur. In de toekomst zullen wij nog wel andere kleuren yoga broeken en shirts gaan toevoegen aan de collectie.

 

 

Uitbreiding collectie yoga kleding

De yogakledinglijn is in september 2014 door Patipada geïntroduceerd en de komende jaren zal de collectie steeds verder uitgebreid worden. Mogelijk gaat Patipada ook andere merken yogakleding in de toekomst verkopen. Zo verkoopt Patipada nu ook handgemaakte yogakleding uit Nepal. In tegenstelling tot de huidige Yoganic collectie is deze juist heel kleurrijk. Veel rode en oranje yogakleding zoals Aladdin yogabroeken, Thai yogabroeken en Harem yogabroeken.

Biologische katoen

Het verbouwen van biologische katoen heeft een lage impact op me milieu. Dankzij de systemen voor het verbouwen van biologische katoen blijft de vruchtbaarheid van de grond behouden, vermindert het gebruik van pesticiden en komt er meer biologische diversiteit in de landbouw. Het verbouwen van biologische katoen gebeurt zonder gif, pesticiden en synthetische meststoffen. Bovendien is het verboden om genetische gemanipuleerd katoenzaad te gebruiken. Externe partijen controleren of de telers alleen werkwijzen en materialen gebruiken die toegestaan zijn bij de productie van biologisch katoen.

Andere sporten

De Yoganic kleding is behalve voor yoga ook zeer geschikt voor andere sporten. Zo kan het ook gebruikt worden als biologische fitnesskleding, hardloopkleding of andere sportkleding

Online yogakleding bestellen

De yogakleding kunt u online bestellen in onze webshop. Onze voorraad kleding (yogashirts, yogabroeken en yogavesten) maar ook andere materialen houden wij in Zwolle. Patipada is een Meditatiecentrum in Zwollle met een spirituele webshop die voornamelijk yoga en meditatie artikelen verkoopt. Patipada betekent ‘de middenweg’, de weg die Boeddha onderwijst in het Achtvoudige pad. Gerjan Schoemaker is eigenaar van Patipada en geeft meditatielessen in Zwolle.

BEKIJK HIER HET VOLLEDIG ASSORTIMENT: YOGA KLEDING