Yogakleding kopen? Waar let je op?

Geschreven door Gerjan in Geen onderdeel van een categorie 02 november 2017

Yogakleding kopen? Waar let je op?

Yogakleding moet vooral comfortabel zitten, dus het moet meegaand of ruim zijn waardoor je niet beperkt wordt in je bewegingen. Dus ofwel ruim, ofwel strak (elastisch). Elastisch heeft als voordeel dat als je in houding staat met de benen omhoog of met je hoofd naar beneden, dat de kleding niet afzakt. Daarom is het uiteraard ook belangrijk dat je de juiste maat kiest. Ook moet de yogakleding van materiaal gemaakt zijn dat goed ademt en vaak gewassen kan worden. Draag ook geen schoenen of sokken tijdens de yoga. Sokken kunnen vooral gevaarlijke situaties zorgen tijdens yoga. Met blote voeten heb je goede grip tijdens de bewegingen op de yoga mat. Met sokken aan kan je mogelijk uitglijden en vallen. Er bestaan wel speciale yogasokken. Het yogashirt of yogatop mag best wel een beetje strak om je lichaam zitten (als je op de kop hangt is het wel zo fijn dat je shirt niet direct naar beneden zakt). Maar let hierbij op dat je nog wel een goede buikademhaling kunt hebben. Het is dan ook beter dat de yogabroek ook niet te strak om je buik zit. Wel is het zo dat voor de verschillende yogavormen ook verschillende yogakleding nodig is. Vaak is het raadzaam om hiervoor informatie bij een betreffende yogaleraar in te winnen. Voor meditatie adviseer ik eerder ruime kleding dan elastische kleding. Bij yoga eerder wat elastische kleding. Vrouwen gebruiken voor yoga vaak een yogalegging.