Fijn thuiskomen in je eigen huis

Geschreven door ria in Geen onderdeel van een categorie 13 september 2018

Er is niet één juiste manier om je huis te reinigen. Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje, maar kies vooral de manier die met jou resoneert.

Manieren om te reinigen

Salie
Salie kun je los gebruiken of als smudge (een bij elkaar gebonden bosje blaadjes).
Je maakt er een heel ritueel van als je de salie in een schelp doet en wappert met een veer. Je gebruikt dan de 4 elementen (vuur, aarde, lucht en water) die samen een helende werking hebben. De abaloneschelp staat voor water, de salie voor aarde, de brandende blaadjes voor vuur en de veer waar je het vuur mee aanwakkert voor lucht. (Tip: omdat de schelp heet kan worden kun je er een laagje zand onderin leggen).
Er is witte en blauwe salie. Het verschil is alleen de geur. Beiden werken reinigend.

Heilig hout
Palo Santo of heilig hout heeft zowel een reinigende werking als een positieve rustgevende invloed op de geest. Het heeft een warme, zoete zachte geur.
Het houtje steek je aan en laat je even branden tot het gaat gloeien. Dan blaas je de vlam uit. Met het rokende houtje kun je door je huis lopen of je kunt het in een vuurvaste schaal of schelp leggen tot het uitgebrand is.

Florida water (alleen te krijgen in de winkels van Zuiver Geluk)
Floridawater is geurwater bedoeld om jezelf of je huis mee op te frissen. Het stamt uit de Surinaams-Creoolse traditie. Het water is een mengsel van bloemen, sinaasappel, specerijen en geheime ingrediënten. Je kunt floridawater sprayen in je huis of toevoegen aan een emmer sop.

Zout
Zout heeft het vermogen om negatieve energieën te absorberen. Een milde manier om je huis te zuiveren is het plaatsen van een zoutlamp of zoutwaxinelicht. Het is vooral fijn om ze in donkere hoeken van je huis te plaatsen.

Orgonite
Een orgonite is een mengsel van metaal (koper), mineralen en giethars. Energie wordt aangetrokken en vastgehouden door de giethars. Door het metaal en de mineralen wordt de aanwezige energie ontrafelt en opnieuw geordend. Negatieve energie wordt zo omgezet in positieve energie.

Shungiet piramide
Shungiet is een edelsteen uit Rusland welke veel koolstof bevat. Koolstof heeft een sterk absorberende werking waardoor het een krachtige bescherming biest tegen verschillende bronnen van (elektromagnetische) straling zoals van mobiele telefoons, laptops, magnetrons etc. Daarnaast reinigt en ontgift shungiet de ruimte waarin de steen geplaatst wordt.

Gouden driehoek
De gouden driehoek bestaat uit amethist, rozenkwarts en bergkristal. Ze hebben elk hun eigen unieke kracht en samen versterken ze elkaar waardoor ze heel krachtig worden en negatieve energie kunnen omzetten in positieve energie. Er komt harmonie en een liefdevolle prettige sfeer in huis of kamer..

Een schoon huis is de basis, maar hoe hoger de energie in huis is, hoe fijner het voelt. Het wordt dan echt een plek om op te laden.
Wat kun je doen:
• Edelstenen plaatsen
• Huisaltaar maken
• Boeddha of engel plaatsen
• Wierook of kaarsen branden
• Mediteren voor positieve energie

Veel plezier, rust en liefde in je huis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op door ons geselecteerde producten. Na aanmelding ontvang je je code in de e-mail.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/3″ el_position=”last”]

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op door ons geselecteerde producten. Na aanmelding ontvang je je code in de e-mail.

[/spb_text_block]