Een nieuwe lente

Geschreven door Winfried in Patipada Blog, Spiritueel 12 april 2021

We hebben ons nog altijd niet los kunnen maken uit de greep van het virus. Of los kunnen maken uit de greep van hoe we ermee omgaan. Of: hoe ‘ze’ ermee omgaan. 

Misschien helpt het als we anders luisteren.

Hopelijk leren we dan wel een aantal lessen. Bijvoorbeeld: hoe wij, in ons rijke Westen, verbonden zijn met mensen op andere plekken in de wereld. Dat het alleen goed gaat met ons als het goed gaat met ons allemaal. Hoe wij, als mensen, ten diepste verbonden zijn met het welbevinden van de natuur en de planeet. Dat er alleen een toekomst is voor ons als individu als er een toekomst is voor het geheel. 

Dat besef kun je het best ontdekken, versterken en vasthouden als je buiten je muurtjes stapt, de natuur in. Naar buiten voor innerlijke verandering. Ieder voor zich, maar daarmee ook onderdeel van een groter besef. Door echt te luisteren naar wat de natuur te bieden heeft.

Veel gezondheid, en veel geluk!