DANSEN MET EEN VIRUS

Van lijden naar leiden

We zitten vast in de greep van een virus waar we voorlopig nog niet uitkomen. Lijkt het over te waaien, komt er een 2e golf. Lijken we iets van controle te krijgen komt er een nieuwe variant, en nog één. Komt er een vaccin, zijn er niet voldoende beschikbaar en lijkt het niet afdoende voor al die varianten.
Het virus glijdt als een stukje zeep door onze handen: heb je beet, dan glipt ie gelijk weer weg. We kunnen het niet in de hand houden, hoe we ook ons best doen. Of toch wel?
Ik wil je graag meenemen naar een ander perspectief. Geen complottheorie, geen viruswaanzin of -waarheid, maar een andere invalshoek. Om ruimte te geven, te inspireren en wellicht een richting om van lijden naar leiden te gaan, dansend met het virus.

Kosmische energie

Als mens staan we niet op ons zelf, maar zijn we onderdeel van een groter geheel, een alles omvattende energie. Wil je dynamieken leren begrijpen dan is het belangrijk om naar dat grote geheel te kijken. Dat kan op allerlei manieren, er zijn allerlei instrumenten voor en het is maar net wat bij je past. De astrologie is voor mij een fijn instrument om dat grote geheel te begrijpen en zinvolle verbanden te vinden. Daarom vertel ik een klein stukje vanuit dat perspectief, omdat het zoveel duidelijk maakt.
De pandemie begon toen er een samenstand was van de planeten Pluto en Saturnus. En de 2e golf kwam toen er opnieuw een samenstand was en ook de planeet Jupiter er bij stond aan de hemel. Planeten staan symbool voor bepaalde behoeften, drijfveren en energieën. Als ze samen staan geven ze een krachtige energie of signaal af die de hele wereld raakt.
Pluto is de god van de onderwereld, van leven en dood, macht en onmacht en alles wat verborgen is. Maar ook van diepe innerlijke kracht, van ‘als een leeuw ergens voor staan’.
Saturnus staat symbool voor structuur, grenzen, beperking en angst. Maar ook voor ruggengraat en innerlijke zekerheid en vertrouwen.
En Jupiter maakt alles groter en verlangt dingen in een levensbeschouwelijk kader te plaatsen.

We zijn vrij in het omgaan met de kosmische energieën. Je kunt je er door in de greep laten houden en er door lijden. Of je kunt er mee aan het werk gaan, mee gaan dansen om er van te groeien en op weg gaan naar (een eigen leven) leiden.

Balanceren

Vrijwel wekelijks kondigt de overheid nieuwe maatregelen af waar we allemaal in meer of mindere mate mee te maken krijgen. Scholen dicht treft ouders en kinderen het hardst, bedrijven die dicht moeten treffen de ondernemer het meest, beperkingen in zorginstellingen raken de kwetsbaren. Het vraagt van ons allemaal een grote mate van flexibiliteit om hier mee om te gaan. We worden uit balans gebracht en moeten een nieuwe balans zien te vinden.
Bekend is dat mensen die in balans, gezond en gelukkig zijn over het algemeen een sterker immuunsysteem hebben en dus minder vatbaar zijn.
Balans is geen statisch gegeven maar het vermogen om dicht bij jezelf te blijven, bij je geluk en je gezondheid. Hoe meer je in verbinding bent met jezelf, jezelf kent en voor jezelf zorgt, hoe beter je weet wat je nodig hebt om te kunnen balanceren. Wie kan balanceren is flexibel, vindt creatieve oplossingen en kan delen. En zoals het spreekwoord zegt: gedeelde smart is halve smart maar gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Een virale werking dus, die minstens het R-getal 1 heeft.

Angst en beperking

De maatregelen van de overheid zijn gestoeld op de angstkant van de energie van de planeten Pluto en Saturnus: macht en beperking uit onmacht en angst. Gevangen in die energie ontstaat er een kokervisie die steeds nauwer wordt. Er kunnen alleen maar steeds meer beperkende maatregelen volgen die nauwelijks meer bijdragen aan de oplossing. Het blijft meer van hetzelfde met een steeds kleinere invloed en het grote risico dat als de omstandigheden veranderen het virus weer de kop op steekt. Kunnen we in de herfst een 3e of 4e golf verwachten?

Protesten tegen de beperkende maatregelen – hoe begrijpelijk ook – zitten in dezelfde energie als de maatregelen zelf. Ook die protesten stoelen op onmacht en angst. Onmacht om iets tegen de regels te kunnen doen en angst voor beperking van de vrijheid.

Zoals Einstein al wist worden problemen niet opgelost in dezelfde energie als waar ze in zijn ontstaan. Daarom heeft het meer zin om naar een energie te zoeken die het tegenovergestelde is van onmacht en angst: kracht en vertrouwen. Deze zijn niet op te leggen van buitenaf maar kunnen alleen van binnenuit groeien. En dat is precies wat de kosmische energie op dit moment van ons vraagt: een nieuw normaal met kracht en vertrouwen en leiderschap over je eigen leven op je nemen. Een samenleving waarin vrijheid, verbinding, verantwoordelijkheid voor elkaar en voor de aarde centraal staan. Dát is het perspectief waar we allemaal zo’n behoefte aan hebben.

Dansen met energie

De kosmische energie van deze tijd vraagt dus om eerst naar binnen te keren. En daar worden we, ironisch genoeg, door de beperkende maatregelen goed bij geholpen. Maak er een dans van waarin je ontdekt wie je bent, waar je kracht ligt, wat je mogelijkheden zijn. Hou van jezelf en zorg voor jezelf. Want als jij kunt balanceren kun je niet alleen zelf klappen opvangen maar ook anderen ondersteunen als het even niet lukt, zonder zelf onderuit te gaan. Geen statisch gegeven, maar een dans waarin innerlijke balans zoeken en vinden een uitdaging en een plezier is. 

Alles is energie, dus ook een virus is energie. Energie zelf is niet zichtbaar, de uitwerking ervan wel. Als we gaan leiden, vertrouwen hebben, kunnen balanceren en krachtig en sterk in onze schoenen staan kunnen we dit positieve ‘virus’ heel snel verspreiden. Onzichtbaar, niet te bewijzen en zonder getallen. Het enige wat wel zichtbaar is, is het resultaat: het aantal zieken gaat omlaag, de regels versoepelen en, als we goed voor onszelf blijven zorgen, komt het ook niet meer terug. Dan hebben we de boodschap van de kosmos verstaan en er naar gehandeld. Daar zullen we in ons leven waarschijnlijk nooit erkenning voor krijgen van buiten af, maar is dat belangrijk? Wie is de winnaar:  degene die denkt dat ie de juiste regels heeft ingevoerd of degene die innerlijk gegroeid is?
Dat we groeien en in een nieuwe energielaag komen met meer bewustzijn, kracht en verbinding is waar het omgaat. Dàt is het nieuwe normaal, want dat is LEVEN!

Ria Borst – Zuiver Geluk


Aanbieding voor online ‘walk-in-sessies’

Hieronder vind je een aantal van onze partners die een bijdrage kunnen leveren aan zelfinzicht, heling en balans. We geven online consulten tegen het tarief van de ‘walk-in-sessies’ die normaal gesproken in de winkels plaatsvinden: €1,- per minuut met een minimum van 15 minuten.
De aanbieding is geldig tot 1 maart 2021. 
Volg de link en maak een afspraak via de website van de partner of via ons contactformulier.

– Intuïtieve begeleiding of reading door Anthony van den Dam, praktijk Govinda
– Persoonlijke combinatie van remedies door Friedy Wisselink, New Leaves
– Healing en voedingsadvies door Maarten Eland en Claudia Hari, Leef lekker licht
– Numerologie, mindreset, NLP, lachyoga door Karuna Vasantha, Terug naar je bron
– Reading door Inge Kuik, medium
– Klankhealing door Ton Kramer, Mirin Dajo
– Healing door Paulien Stam, healer en coach
– Scholingsweg van twijfel naar vertrouwen door Marianque den Draak, praktijk den Draak
– Healing en lichaam-frequentie-analyse door Blue Whale, Humming Blue Whale
– Astrologisch consult door Ria Borst, Zuiver Geluk