Meditatiekussen kopen? Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten als je een meditatiekussen koopt?

Meditatiekussen kopen? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens het mediteren, in letterlijke zin, met beide billen op de grond blijft? Door een goed meditatiekussen te kiezen. Hier volgen een aantal tips om in gedachten te houden wanneer je een meditatiekussen koopt.

Een korte samenvatting:

  • Hoe leniger je bent, hoe lager meditatiekussen je kan kopen. De meest gebruikte kussens zijn ongeveer 15 tot 17 cm hoog.
  • Boekweit is over het algemeen de beste vulling omdat dit goed vormt naar je lichaam
  • Het ene meditatiekussen is makkelijker te wassen dan de andere, bij gebruik voor groepen is het daarom verstandig daar op te letten. Onze ECO Yoganic meditatiekussens zijn het beste te wassen.
  • Het oog wil ook wat. Er zijn diverse stijlen en kleuren. Bekijk hier alle meditatiekussens.
  • Uiteraard stimuleren wij een millieu bewuste aankoop. Bekijk hier onze Ecologisch verantwoorde meditatiekussens.

Patipada verkoopt bijna 200 kussens.
Bekijk een overzicht van alle MEDITATIEKUSSENS die wij verkopen.

Afmetingen meditatiekussen

De afmetingen van de meditatiekussens verschillen. Hierbij is het vooral belangrijk dat u kijkt naar uw lengte en ook bedenkt hoe het met uw lenigheid gesteld is. De regel die u kunt aanhouden is: hoe lager het meditatiekussen, hoe leniger u moet zijn. Als u relatief lang bent, is het aan te raden om een hoger meditatiekussen te nemen, omdat dit meer comfort biedt. Het is bij veel meditatiekussens ook mogelijk om, na aankoop, lager of hoger te maken. Dit kan gemakkelijk door vulling toe te voegen, of juist uit het kussen te halen.

Meditatiekussen kopen

 

Vulling meditatiekussens

Wat ons direct bij het volgende punt van aandacht brengt als het gaat om meditatiekussens kopen: de vulling. Er zijn verschillende materialen die fabrikanten gebruiken voor de vulling van meditatiekussens. Grofweg zijn de opties: boekweit, kapok en vulkatoen. Deze vullingen hebben allemaal hun verschillende eigenschappen.

Zo is boekweit een graansoort waarvan het buitenste laagje wordt gebruikt om als vulling te dienen. Voordeel van deze soort is dat het de warmte goed geleid en dat het zich prettig aanpast aan het lichaam. Daarnaast is het vrij stevig, dus het kussen hoeft niet opgeschud te worden.

Kapok is een tropische boomsoort waarvan de vezels gebruikt worden als vulling. Het heeft als voordeel dat het duurzaam is, maar als nadeel dat het vrij snel inzakt en dus minder comfort biedt.

Ook vulkatoen is een veelgebruikt materiaal als het gaat om meditatiekussens. Deze grondstof behoeft waarschijnlijk geen verdere uitleg, behalve dan wat de voor- en nadelen zijn. Het is comfortabel, maar zakt sneller in elkaar dan bijvoorbeeld boekweit. U moet het dus met enige regelmaat opschudden.

Uw houding tijdens het mediteren

We hadden het al over meditatiekussens in verschillende maten en dat uw lengte en lenigheid hierbij belangrijk zijn. Een ander aspect is uw houding. Er zijn verschillende meditatiehoudingen die afhangen van uw persoonlijke voorkeur en mogelijkheden. Als u een gevorderde beoefenaar bent van de meditatietechnieken, heeft u waarschijnlijk behoefte aan minder ondersteuning. Maar als u net begint is een te laag kussen over het algemeen niet prettig. De meest gebruikte houding is de kleermakerszit. Er zijn maar weinig mensen die deze houding lang volhouden zonder kussen of meditatiemat en in het begin is het makkelijker als ook de knieën worden ondersteund. Het is belangrijk dat u tijdens het mediteren een houding vindt die u langere tijd vol kunt houden.

In een gevorderd stadium zijn sommige meditatiebeoefenaars in staat om de lotushouding aan te nemen. Dit is echter niet voor iedereen geschikt, zeker niet voor degenen met zwakke knieën. Uw houding moet vooral comfortabel zijn en daar kan het juiste meditatiekussen bij helpen.

Een duurzame, milieu bewuste keuze

Wij stimuleren een milieu bewuste aankoop! Onze Yoganic meditatiekussens, meditatiematten en yogakleding zijn allemaal GOTS gecertificeerd. Dit houdt in dat het gemaakt is van katoen dat op een verantwoorde wijze is geproduceerd en verwerkt. Ook de boekweit vulling van Yoganic yogakussens en matten is biologisch. 

Bekijk de volledige collectie meditatiekussens bij Patipada

meditatiekussens