Terugroepactie Nepalese Tassen

Zwolle, 7 april 2017

Tot onze schrik hebben wij per ongeluk Nepalese tassen verkocht met hierop één of meerdere hakenkruizen. Wij verzoeken iedereen die een dergelijke tas heeft ontvangen om deze naar ons terug te sturen. U ontvangt dan een nieuwe tas uit dezelfde collectie (uiteraard zonder hakenkruis) of u ontvangt uw geld terug. Wij vergoeden ook de retourkosten (maximaal €6,95) om het product naar ons terug te sturen.

Wij verkopen dit type Nepalese tassen al ongeveer 3 jaar, maar waarschijnlijk betreft het alleen de collectie die sinds november 2016 is verkocht. Dit is nog niet duidelijk dus ook als u al eerder een Nepalese tas bij ons heeft gekocht verzoeken wij u de tas goed na te kijken op het hakenkruis.

De tassen zijn onder meer gemaakt van gebruikte rijstzakken en de opdruk verschilt daardoor per tas. Vermoedelijk heeft ongeveer één op de tien tassen het symbool één of meerdere keren op de tas staan waardoor dit ons niet is opgevallen. Een klant heeft ons hierop geattendeerd.

Het hakenkruis kent zijn oorsprong in Azië en wordt het Swastika symbool genoemd. In Azie kent men hier overwegend een andere betekenis aan dan in Europa. Het staat onder meer in het Boeddhisme voor voorspoed en geluk. 

Mogelijk had de Nepalese fabrikant geen weet van de betekenis van het symbool in Europa.

Indien u een Nepalese tas met een hakenkruis van ons heeft ontvangen dan verzoeken wij u deze terug te sturen naar:
Patipada.nl
Ossenkamp 2-N
8024 AE  Zwolle

Graag bij de zending een begeleidend schrijven toevoegen met uw naam, rekeningnummer en het bestelnummer van de bestelling in onze webshop.

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar info@patipada.nl.

Het betreft het type tas uit deze collectie: https://patipada.nl/yogameditatie/rugtas-gemaakt-van-juten-rijstzakken/

Zie ook de persberichten bij De Telegraaf en De Stentor.
Hieronder ziet u een foto van de hakenkruizen op een specifieke tas: