De Nieuwe Tijd

De Nieuwe Tijd

17.95

SKU: 978-90-77677-10-0 Categorie:
000
Er lijkt iets te gaan gebeuren, misschien gebeurt het al. Een grote verandering, een ommekeer, een ‘stap’ in de evolutie van ons bewustzijn en van onze culturen. Is het ten goede of ten kwade? Er is een verbetenheid over de wereld gekomen: in de politiek, in de economie, in religie, in conflicten, in de omgang met de natuur. Dat alles zowel op mondiaal als op individueel niveau. We razen maar voort en worden dan keihard afgebroken, door anderen, door onszelf, door de ‘omstandigheden’. Wat is er aan de hand? Veel mensen vinden dat het met ons, met de wereld en met de natuur, de verkeerde kant op gaat.
Tegelijk zijn er mensen die beweren dat het allemaal beter zal worden en dat het zelfs al begonnen is. Er is Licht, er is Liefde, er is Genezing, er is Bewustzijn. “Je kunt leven vanuit gemak.” “We staan op de drempel van een prachtig tijdperk.” Hoe kunnen ze dat zeggen? Wie heeft er gelijk? Elias, een essentie die spreekt via Mary Ennis, geeft een buitengewoon oorspronkelijk en doordacht antwoord op deze vragen. Alleen al omdat hij zonder lichaam leeft en zijn boodschappen ‘gechanneld’ worden, staat hij in de traditie van New Age, wat voor sommigen naar zweverigheid en bedrog riekt. Wie in staat is zijn vooroordelen opzij te zetten en leest wat Elias beweert, zal getroffen worden door de intelligentie en de subtiliteit van zijn visie. Dit is geen naïeve New-Age-filosofie. Evenmin spreekt hier een ‘autoriteit’ vanuit een ‘hoger weten’. Hier spreekt een filosoof, die als een betrokken docent, een gedachtegoed uiteenzet dat heel veel van je ideeën volledig op z’n kop zal zetten.
Of je nu thuis bent in westerse of oosterse filosofie, in psychologie of in new age denken, je zult je denkkaders moeten oprekken, binnenstebuiten moeten keren en zelfs volledig moeten transformeren, wil je het denken van Elias blijven volgen. In helder, zij het zeer eigenzinnig, taalgebruik zet hij uiteen dat er geen spiritueel pad is, geen ego, geen leerproces, geen ‘vorige’ en ‘volgende’ levens, er is geen ‘hoger’ en ‘lager’, maar er is wel volledige verbinding, volledige vrijheid, oneindige creativiteit, onuitputtelijke energie, keuze, maar vooral … bewustzijn. De weg daar naartoe: acceptatie. Er is ook wel degelijk een verandering aan de gang in de wereld. Niet noodzakelijk naar iets beters, ook niet naar iets slechters. Er is een verschuiving in de accenten die ons bewustzijn legt. Wij kiezen er zelf voor hoe wij die verschuiving in bewustzijn vorm willen geven.
Hoe Elias dat ziet en hoe hij omschrijft wat wij ‘reïncarnatie’, ‘spiritualiteit’, ‘individualiteit’, ‘waarheid’, enzevoort noemen, kun je lezen in dit fascinerende boek dat in de traditie staat van het beste dat de nieuwe en de oude spiritualiteit hebben gebracht op het gebied van levensfilosofie en levenskunst. Evenals Seth, de essentie met wie hij veel gemeen heeft, zal hij een diep weten in je raken.
David Tate stelde dit boek thematisch samen op grond van de meer dan duizend sessies die Elias doorgaf tussen 1995 en 2003 in antwoord op de vragen die honderden individuen stelden over hun persoonlijke levens en over de toestand in de wereld. Elias bood deze informatie met het doel ons te wijzen op een houding van meer gemak en minder pijn in deze tijd van ingrijpende veranderingen en dreigende polarisering.