Incarnatie

De vier hoeken van de geboortehoroscoop, de ascendant, de descendant, het MC en het IC, weerspiegelen de horizon en de meridiaan op het moment van geboorte en samen staan ze symbool voor het ‘stoffelijke kruis’ waarin we geboren worden. Deze symboliek beschrijft onze deelname aan de uiterlijke werkelijkheid en het verklaart ook hoe subtiele geloofs-structuren, levenshouding en omstandigheden ons innerlijk oriëntatiebesef beïnvloeden.
De maansknopen kun je ook beschouwen als de oriëntatieas, die ons iets vertelt over onze zelfexpressie, omdat de maansknopen zowel verbonden zijn met onze lotsbestemming als met de inspanningen die we moeten verrichten om ons aangeboren potentieel te benutten. De twee seminars die in dit opwindende en vernieuwende boek worden weergegeven bieden de lezer een grondige, maar toch toegankelijke interpretatie van de ‘ruggengraat’ van de horoscoop. Door middel van de astronomische, astrologische en psychologische inzichten die gepresenteerd zijn is een basis gelegd voor een levendig seminar dat de kennis van zelfs de meest ervaren astroloog zal vergroten.
 
'Als welbespraakt spreekster en schrijfster brengt Melanie de twee thema’s die hier gepresenteerd worden op onnavolgbare wijze bij elkaar, en is een boek ontstaan dat zowel compleet is als het begin van iets nieuws… Incarnatie is een enorm waardevol, geestverrijkend en gebruikersvriendelijk boek en het zal een aanwinst zijn voor de boekenplank van iedere astrologiestudent.' The Astrological Association Journal
 
Over de auteur:
Melanie Reinhart werd geboren in Zimbabwe, waar de nachtelijke hemel haar inspireerde tot haar astrologische roeping. Ze is bachelor (BA) in muziek en drama. Ze heeft een onderscheiding behaald bij haar eindexamen aan The Faculty of Astrological Studies; sinds 1975 is ze praktiserend astroloog, met een uitgebreide en gevarieerde psychologische en spirituele achtergrond. Haar praktijk is gevestigd in Londen, waar ze lesgeeft aan de Faculty of Astrological Studies en aan het Centre for Psychological Astrology. Ze heeft vele reizen gemaakt naar Zuid-Afrika, Europa, Australië en Nieuw Zeeland, waar ze colleges, workshops en lezingen heeft gegeven.
1995