Ketting Turkoois met zilver

Ketting Turkoois met zilver

45.00

Turkoois geeft kracht, gezondheid en levensvreugde en evenwicht bij stemmingswisselingen. Turkoois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft.

1 op voorraad

SKU: ZG-13-23 Categorieën: ,
000

Turkoois wordt meestal gevonden in de buurt van kopermijnen. Kruisvaarders troffen de steen voor het eerst aan in Turkije, vandaar ook de naam turkoois.
Als meest kostbare steen wordt de egaal hemelsblauwe steen zonder patroon beschouwd. Deze steen komt vooral uit Iran. Een patroon wordt meestal echter wel op prijs gesteld, mede omdat het de steen iets eigens geeft.
In de steen zitten dan dunne, vertakte adertjes die lijken op de draden van een spinnenweb. De kleur van deze adertjes is meestal zwart (zandsteen), maar kan ook bruin (limoniet) of geelachtig (jaspis) zijn.
Turkoois is een heel poreuze steen en kan gemakkelijk aangetast worden door vetten, alcohol of zelfs water. Ook licht kan kleurverlies geven.

Kleur: blauw, groenachtig blauw, ondoorzichtig
Glans: zwakke wasglans

Vindplaats
VS, voormalige Sovjet-Unie, Oost-Duitsland, Polen, Iran, China

Sterrenbeeld: Schorpioen, Boogschutter, Steenbok
Chakra: keelchakra
Verzorging: eenmaal per maand ontladen in een kom met hematietstenen. ’s Nachts opladen tussen bergkristallen. Leg turkoois niet in de zon, dan wordt de steen breekbaar.

Werking
Turkoois geeft kracht, gezondheid en levensvreugde en evenwicht bij stemmingswisselingen. Turkoois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft.
Voor de Indianen was de turkoois een heilige steen. Ze gebruikten hem als magische steen tegen onheil. De steen werd al in de Oudheid gebruikt als beschermende steen.
De steen werkt opwekkend bij uitputting, vermoeidheid en apathie. Versterkt het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Fysiek
Helpt bij reuma, jicht, maagklachten en virusinfecties.
De steen werkt pijnstillend en ontstekingsremmend.
Helpt bij problemen aan de luchtwegen.

 

De Zuiver Geluk-leverancier van dit product is Rixt Hak