Ongeaspecteerd, Ongeaccepteerd

In dit boek laat de auteur zien dat ongeaspecteerde planeten in de horoscoop vaak ervaren wordt als een concentratie van energie, die zich op een specifieke manier uit en niet altijd begrepen wordt door de omgeving. Door haar jarenlange ervaring en met name door de persoonlijke gesprekken met haar cliënten is Atie Kaper steeds meer geboeid geraakt door dit onderwerp.
Daarom heeft zij haar kennis en ervaring gebundeld en worden de kenmerken van ongeaspecteerdheid op een praktische manier verhelderd om zo meer bewust te worden van onze familiepatronen en -thema’s.
We krijgen allemaal patronen en thema’s mee uit onze familie en daarnaast speelt erfelijkheid natuurlijk een grote rol bij de vraag: ‘Waarom zijn we zoals we zijn?’. We zijn wie we zijn, maar het is een ontdekkingsreis om tot ons ware zelf te komen. De auteur komt tot de conclusie dat deze patronen en verbanden weerspiegeld worden door onder andere ongeaspecteerde planeten en duetten in de horoscoop.
Als ervaringsdeskundige probeert de auteur inzicht te geven in en begrip te kweken voor ongeaspecteerdheid met praktische tips hoe we dit vraagstuk kunnen herkennen, hoe het van binnen voelt en op welke manier het zich kan manifesteren. Het leven van iemand met een ongeaspecteerde planeet verloopt meestal niet ‘gemiddeld’ en dat heeft ook invloed op onze rol in de maatschappij en binnen onze persoonlijke relaties.
Minstens zo belangrijk is dat ongeaspecteerdheid eigenlijk altijd duidt op (latente) talenten. Het boek geeft handreikingen om hierop helder zicht te krijgen, deze talenten te ontwikkelen en onze kwaliteiten vol te kunnen leven.
Hoewel dit boek vanuit psychologisch astrologisch perspectief is geschreven, zal de inhoud zeker ook geschikt zijn voor iedereen die zich bewust wil worden van deze familiethema’s en -patronen. Het is eveneens bestemd voor ouders en opvoeders en eigenlijk voor iedereen die met kinderen werkt.